bouwplannen

OCHTEN – Op de drempel van het nieuwe jaar is er overeenstemming bereikt over de vernieuwing van het centrum van Ochten met een nieuwe supermarkt en een nieuw dorpshuis. Dat heeft wethouder Nees van Wofswinkel laten weten.

Al vanaf 2008 is Neder-Betuwe bezig om tot een plan te komen voor de herinrichting van het Dokter M. van Drielplein. De betrokkenen waaronder naast de gemeente de bestuurders van dorpshuis De Vicary en de eigenaren van de MCD-supermarkt aan het plein werden het echter nooit eens.

Ondertussen maakte het plein volgens veel Ochtenaren steeds meer een verwaarloosde indruk. De gemeenteraad die een miljoen euro klaar heeft liggen voor de opknap van de openbare ruimte gaf meerdere malen een ultimatum af.

Bouwers willen dit jaar beginnen

Op 30 december is aan de wethouder medegedeeld dat er dan toch een akkoord is bereikt tussen de Vicary en de firma Boon, eigenaar van MCD. Er komt een nieuw dorpshuis en een nieuwe supermarkt op de de huidige locatie van het dorpshuis. De supermarktbestemming op de locatie van de huidige MCD komt te vervallen.

Er is geen sprake meer van een belegger of investeerder. De firma Boon wordt eigenaar van de nieuwe supermarkt. De Tielse bouwer De Vree en Sliepen gaat de nieuwe panden bouwen. De initiatiefnemers willen hier na de bouwvakvakantie van dit jaar mee beginnen.

Of dan de nodige procedures en vergunningen ook zijn afgehandeld is nog onbekend. De gemeente werkt nog aan een overeenkomst om de wederzijdse rechten en plichten rond het bouwplan vast te leggen.

Bron : Regio TV Tiel

Category
Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.